Overblog Suivre ce blog
Administration Créer mon blog

Ka Sa Yé?

  • : Boul an Karayib-la
  • : Boul an Karayib-la, on blòg asi foutbòl Gwadloup é réjyon Karayib-la.
  • Contact

Wouchach

Archiv

Paj

Kategori

12 juin 2013 3 12 /06 /juin /2013 15:12

Aprédavwa Litali menné si yo 2-0, léfwè Ayisyen rivé fè bita-bita èvè-y 2-2. Woulo ba péyi Ayiti!

 

 

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
11 juin 2013 2 11 /06 /juin /2013 00:17

2 bi a 1 sèlman, sé mak-la ékip nasyonal Ayiti pèd douvan Lèspagn ki sé chanpyon di mond é chanpyon déwòp an tit-la. On bèl match zanmi Ayiti fè douvan "la roja". Ayiti ka paré-y pou Gold Cup a CONCACAF-la alò kè Lèspagn ka paré-y li pou koup a sé  konfédérasyon-la. Sé ayisyen-la kay kontré èvè on dòt gwan ékip Litali ki sé vis-chanpyon déwòp-la jou 11 jen.

Èspagn - Ayiti 2-1 an vidéo. Gadé sé bi-la!

 

 

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
28 mai 2013 2 28 /05 /mai /2013 19:46

http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZNjeXCcJjDLfDiopXUu2hoOMNX7wKjK_fLZi7l3pknbMWRQyn

 

On bèl trofé toubòlman ékip nasyonal

Gwadloup ké éséyé chèché an 2015

(Si péyi annou ka kalifyé-y).

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
3 mai 2013 5 03 /05 /mai /2013 19:41

FEDERASYON FOUTBÒL GWADLOUP?

 

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRiL_NKKyiEqxeASUaHLq37BEO15o49TB_ZKybLOqc6Ma41hNfAYA

 

 

 Vandrèdi 19 avril, Gwadloup té ka vin manb a CONCACAF-la èvè tout dwa a-y. Nòmalman, adan sé dwa-lasa, péyi annou dwèt signé rantré a-y laFIFA. Mé pwoblèm-la ki ni la èvè foutbòl fédérasyon fwansé, sé Gwadloup poko on fédérasyon. Nou sav laFIFA ka pwan a kaz a-y enki péyi ola tini fédérasyon. Alò ka ka manké Lagwadloup? On bokantaj a on èstati politik ola péyi annou ké pé gannyé lotonomi èspòtif a-y. Èvè ak III a désantralizasyon a fwansé, moun ka kwè yo ké pé gannyé lotonomi èspòtif-lasa. Nou ké la pou nou vwè! E si sa fèt, avan 2015, fò lig foutbòl Gwadloup bokanté adan on fédérasyon otila Gwadloup ké pé apré, voyé kandidati a-y laFIFA, aprédavwa fédérasyon foutbòl fwansé di'y dakò.

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
20 avril 2013 6 20 /04 /avril /2013 14:38

http://l3.yimg.com/bt/api/res/1.2/He4yE8EqFVLlEO1jTrQVWw--/YXBwaWQ9eW5ld3M7cT04NTt3PTYwMA--/http://media.zenfs.com/en_us/News/Reuters/2013-04-19T234919Z_1_CBRE93I1U6A00_RTROPTP_2_SOCCER-CONCACAF.JPG

Prézidan a CONCACAF-la Jeffrey Webb

é ta laFIFA Joseph Blatter, on pal pou

foutbòl annou.

 

Sa fèt! Dèpi yè vandrèdi an vil Panama City kapital a péyi Panama, foutbòl Gwadloup gannyé tout dwa a-y adan CONCACAF-la. Sa ki vlé di kanmarad, Gwadloup ké pé jwé tout ripaj ka fèt adan konfédérasyon. Sa ki vlé di osi Gwadloup ké pé rantré laFIFA! Fédérasyon Foutbòl Fwansé ké oblijé moli é konpwann foutbòl Gwadloup dwèt kon tout nasyon a CONCACAF-la jwé lakoup di mond.

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
13 mars 2013 3 13 /03 /mars /2013 19:36

Gold Cup a CONCACAF 2013-la (Tiraj osò-la)

(7 jis 28 juiyé)

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS6OqsX0F4c4m0mZcPkVRCGwAVTgq9TL6EN4DJFceVxkgU6w13u

 

Gwoup A                      Gwoup B                                 Gwoup C

Mèksik                           Ondiras                                  Etazini

Panama                        Salvadò                                  Kòstarika

Kanada                         Trinidad é Tobago                Béliz

Matnik                            Ayiti                                          Kiba

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
9 février 2013 6 09 /02 /février /2013 13:50

Koup di mond 2014 - Zòn CONCACAF

3èm tou-la

 

 

http://www.rfi.fr/sites/filesrfi/imagecache/rfi_43_large/sites/images.rfi.fr/files/aef_image/Brasil2014_0.jpg

 

 

13/02/13 : Ondiras - Etazini 2-1

                    Panama - Kòstarika 2-2

                    Mèksik - Jamayik 0-0

                           Klasman-la

                     1. Ondiras 3 pwen (+1)

                     2. Kòstarika 1 pwen (0)

                     3. Panama 1 pwen (0)

                     4. Jamayik 1 pwen (0)

                     5. Mèksik 1 pwen (0)

                     6. Etazini 0 pwen (-1)

Pwochen jouné-la :

22/03/13 : Jamayik - Panama

                    Etazini - Kòstarika

                    Ondiras - Mèksik

 

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
26 janvier 2013 6 26 /01 /janvier /2013 13:56

Gold Cup a CONCACAF 2013 an péyi Etazini

(7 jis 28 juiyé)

 

http://cdn.fansided.com/wp-content/blogs.dir/229/files/2013/01/concacaf.jpg

Sé kalifyé-la :

 

1. Etazini (péyi òganizatè-la - 12èm vini a-y adan 12 édisyon)

(1991, 1993, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013)

 

2. Mèksik (chanpyon an tit-la - 12èm vini a-y)

(1991, 1993, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013))

 

3. Kanada (kalifyé dofis - 11èm vini a-y)

(1991, 1993, 1996, 2000, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011)

 

4. Kiba (chanpyon Karayib 2012 - 7èm vini a-y)

(1998, 2002, 2003, 2005, 2007, 2011, 2013)

 

5. Trinidad é Tobago (2èm adan koup Karayib 2012 - 8èm vini a-y)

(1991, 1996, 1998, 2000, 2002, 2005, 2007, 2013)

 

6. Ayiti (3èm adan koup Karayib 2012 - 5èm vini a-y)

(2000, 2002, 2007, 2009, 2013)

 

7. Matnik (4èm adan koup Karayib 2012 - 4èm vini a-y)

(1993, 2002, 2003, 2013)

 

8. Kòstarika (chanpyon koup UNCAF 2013 - 11èm vini a-y)

(1991, 1993, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013)

 

9. Ondiras (finalis adan koup UNCAF 2013 - 11èm vini a-y)

(1991, 1993, 1996, 1998, 2000, 2003, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013)

 

10. Salavadò (twazyèm adan koup UNCAF 2013 - 8èm vini a-y)

(1996, 1998, 2002, 2003, 2007, 2009, 2011, 2013)

 

11. Béliz (katriyèm adan koup UNCAF 2013 - 1é vini a-y)

 

12. Panama (senkyèm adan koup UNCAF 2013 - 6èm vini a-y)

(1993, 2005, 2007, 2009, 2011, 2013)

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
31 décembre 2012 1 31 /12 /décembre /2012 13:01

 

http://s2.static-footeo.com/thumbs/f4/10/c87_0e7_gwada_300x225_75sasi_300x225_75sasi__mahsoi.jpg

Gwadloup bout lanné 2012-la 110èm

adan klasman mondyal-la.

 

 

Apré fyasko a ékip nasyonal Gwadloup adan koup a sé nasyon Karayib-la (yo éliminé-y adan dézyèm tou-la), Gwadloup pèd on pakèt plas pou'y touvé-y 110èm nasyon mondyal a klasman ELO ki sé pandan a klasman FIFA-la. Lanné pasé, Gwadloup té klasé 93èm.

Adan klasman Karayib-la, Gwadloup ka touvé-y 6èm, dèyè Jamayik, Ayiti, Trinidad é Tobago, Kiba é Matnik. Gwadloup rété lontan dézyèm méyè ékip a Karayib-la dèyè Jamayik.

 

Bilan a ékip Gwadloup an lanné 2012-la

03/03/12 : Matnik - Gwadloup 1-2 (Match zanmi)

07/04/12 : Gwadlouip - Matnik 0-1 (Match zanmi)

04/05/12 : Gwadloup - Giyana 1-2 (Match zanmi)

08/09/12 : Senbawtèlmi - Gwadloup 1-8 (Match zanmi)

22/09/12 : Gwadloup - Senpyè é Miklon 13-0 (Koup Outrèmè)

24/09/12 : Gwadloup - Giyàn 4-2 (Koup Outrèmè)

26/09/12 : Réynyon - Gwadloup 2-1 (Koup Outrèmè)

29/09/12 : Gwadloup - Mayòt 1-0 (Koup Outrèmè)

23/09/12 : Gwadloup - Sendomeng 0-2 (Koup Karayib)

25/10/12 : Gwadloup - Pòtoriko 4-1 (Koup Karayib)

27/10/12 : Gwadloup - Matnik 3-3 (Koup Karayib)

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article
17 décembre 2012 1 17 /12 /décembre /2012 13:10

Koup Karayib 2012 an péyi Antig é Bawbouda

 

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZ8OSinK8ahTaK_uNaF3Jx3thIfq5dR6nkbQV_hRT_wDX8MzLTNA

 

Match pou 3èm plas-la

16/12/12 : Ayiti - Matnik 1-0 apré pwolongasyon

 

FINAL-LA

16/12/12 : Kiba - Trinidad é Tobago 1-0 apré pwolongasyon

 

* Kiba chanpyon a Karayib-la 2012

 

Klasman final-la : 1 . Kiba, 2. Trinidad é Tobago, 3. Ayiti, 4. Matnik, 5. Sendomeng, 6. Antig é Bawbouda, 7. Giyana, 8. Jamayik.

 

Palmarès-la

1948 : Gwadloup

1978 : Sirinam

1979 : Ayiti

1981 : Trinidad é Tobago

1983 : Matnik

1985 : Matnik

1988 : Trinidad é Tobago

1989 : Trinidad é Tobago

1990 : Final-la pa jwé

1991 : Jamayik

1992 : Trinidad é Tobago

1993 : Matnik

1994 : Trinidad é Tobago

1995 : Trinidad é Tobago

1996 : Trinidad é Tobago

1997 : Trinidad é Tobago

1998 : Jamayik

1999 : Trinidad é Tobago

2001 : Trinidad é Tobago

2005 : Jamayik

2007 : Ayiti

2008 : Jamayik

2010 : Jamayik

2012 : Kiba

Repost 0
Published by Shaka Zulu - dans AKTYALITE
commenter cet article